Saturday, February 26, 2011

KOSSU

Valmis!
Lõng - vanast kampsunist harutatu.
Vardad - nr 4
Mudel - mingis kataloogis nähtud vest. Või tuunika? Ei teagi, kuidas seda asja nimetada.


Tegelikult sai isegi liiga lai. No kes võinuks arvata, et minu suurust on võimalik üle hinnata?? Eks ma tahtsingi sellist suurt ja mõnusat Kossut, mis oleks mugav ja soe -  aga sai nagu natuke liiga kossu. Eks näis, kuskilt külje pealt annab ehk väheke sisse võtta.


Kuhu kõik ma eputamise nimel ei oleks valmis ronima...
Panen nüüd igavese posu pilte üles, ma arvan, et pildistades tõenäoliselt saadud kopsupõletik on seda väärt.


Kord olin mina hange otsas ja fotograaf all...


Siis jälle fotograaf kõrgustes ja mina all. Hea, et me paar päeva varem pildistama ei asunud, kui külma veel 20 kraadi oli.


Lõngast veel - oma eelmises elus oli Kossu suur roosa kampsun. Ostsin ta kolm aastat tagasi kaltsukast, tõsi, hinnasilt oli teisel veel küljes, seega siis uuena. Ja kandsin kõik see aeg päevast päeva, vahele öösel ka. Viimasel ajal küll veel ainult kodus. Peaaegu oleks kamps juba kaltsukotti rännanud, aga siis jäin mõtlema, et lõng on tegelikult üsna kallis, samas kvaliteeti ei garanteeri ükski hind. Mu viimased kampsikud on paari kandmise järel tuterdanud mis kole. Samas - kui üks lõng on juba kolm aastat kulumata vastu pidanud, äkki peab paar veel? 


Värvisin lõnga ära, alles peale seda oli näha, et puuvillase niidi vahele on villakiude põimitud. Musta lõnga, nagu plaanitud, ma ei saanud, sain halli-roosa kirju, vastavalt kiudude värvumisele. 
Kapuutsi kudusin kohe esitükkide külge, mitte ei õmmelnud.


Tegelikult oli ka ilma 20 kraadita päris külm ilm.


Pika kurtmise peale tegi fotograafiks olnud laps mulle tassi teed, aga tuppa ikka ei lasknud. Sundis hoopis tassiga otse lumme istuma.


Kapuutsid on kasulikud asjad, isegi kui neid vaid pildistamise ajal kanda. 
Jah, sai ikka palju pilte küll, aga las nad olla, esialgu blogspotti veel mahub.