Sunday, May 22, 2011

LILLEVAIP

Taas üks mõnda aega valmis olnud asi, mis nüüd lõpuks oma kohale sai, meie aida välisseinale, suvise istumiskoha taha.
Algul tahtsin täismõõtudega vaipa tikkida, aga järgi mõeldes tundus mõttetu poolt sellest laua ja toolide taha peitu jätta. Ega tea, kas oleks kannatustki jätkunud.


Tikkisin tavaliste villaste lõngadega, mille osalt ostsin värvitult, osalt värvisin vildikate abil.


Ega ma ülearu rahul ei ole. Mustri joonistasin ise, aga põrandal tundus see hoopis teistsugune, kui nüüd seinal ja eemalt vaadates. Ei teagi, kuidas sellist häda edaspidi vältida, elusuurses kavandit seinal proovides?
Teine häda on see, et vaibake kipub ka üksjagu lokkima, arvatavalt on asi ikka üsna õhukeses kangas ja  jämedas lõngas. Serva õmmeldud kant ei teinud asja paremaks.





Noh, ehk järgmine saab parem. Nüüd tahaks rohkem muhu-mustrilist proovida, pisut loomulikemate lilledega ja täissuuruses. Eks näis, millal õnnestub sobiva kanga aluskanga jaoks raha varuda.



8 comments:

  1. Väga kaunis seinavaip!

    ReplyDelete
  2. Eks endal on tegijal alati rohkem nurinat, sest peas on vbl teine pilt olnud, aga kõrvaltvaatajana saab küll ainult õhata: ah kui ilus!
    Äkki aitaks selle lokkimise vastu, kui vaipa kuidagi niiskelt töödelda? Ega ma ei kujuta hästi küll täpselt ette, kuidas, aga kuidagi aurutada ja siis venitusse tõmmata nt.

    ReplyDelete
  3. Pildi pealt küll aru ei saa, et kuidagi lokiks. Ja sobib see vaibake seinale nagu rusikas silmaauku. Imekaunis töö!

    ReplyDelete
  4. Lokkimise koha pealt küsiks kohe, kas aurutasid ka lõpuks? Villane materjal peaks laskma end kenasti vormi tagasi aurutada, isegi kui tikkimise käigus lokki läheb.
    Kui kompositsiooniga rahul ei ole, tuleb ilmselt teinekord, jah, elusuuruses kavand teha, aga nagu Muhv ütles, kõrvaltvaatajal pole antud juhulgi muud kui õhata. :)

    ReplyDelete
  5. Aurutasin ikka. Ja suuremast lokkimisest see päästis kah, aga mitte täiesti. Samas usun tõesti, et kangas on tavalise villase jaoks lihtsalt õhuke ja ka üsna tihe, kuskilt peab see kangast läbi veetud lõnga jämedus ju tunda andma... aga tänud heade sõnade eest teile!

    ReplyDelete
  6. Võrratult ilus ja suur töö!

    ReplyDelete
  7. Imeilus vaibake! Nii armas,et tikkimise kunst elab edasi veel ka meie tehnikat täis topitud maailmas!

    Armastan ise ka tikkida (muhu mustreid enamasti)ja see vaibake ajas küll jälle suure tikkimise-isu peale. Aitäh suurepärase elamuse eest!

    ReplyDelete